Turlar

Karadeniz Turu

6 Mart 2020 Cuma


GİRESUN-TRABZON-ATATÜRK KÖŞKÜ-AYASOFYA-SÜMELA MANASTIRI

belirtilen servis noktalarından hareket ile sabiha gökçen havalimanına geçiyor ve Pegasus Havayollarının PC 2860 sefer sayılı 06:25 saatindeki uçağı ile Ordu Giresun havalimanına ulaşıyoruz. Havalimanında rehberimiz ile buluşmanın ardından turumuza başlıyoruz. Doğu Karadeniz'in tek adası olam özelliğine sahip olan Giresun adasını ve Giresun kent merkezini ve Giresun kalesini panoramik olarak görüp yolumuza devam ediyoruz. Yakın tarihimizin en renkli karakterlerinden bir olan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün özel muhafız alayına ( Karazıpkalılar ) komutanlık etmiş olan Topal Osman ağanın ilginç hayat öyküsünü rehberimizden dinliyoruz. Tirebolu, Görele, Eynesil, Vakfıkebir, Akçaabat üzerinden Trabzon'a ulaşıyoruz. Trabzon şehir merkezinde ilk olarak Komnenos krallığı döneminden günümüze ulaşan Trabzon Ayasofyasını ziyaret ediyoruz. Sonrasında Mustafa Kemal Atatürk'ün kenti ziyaretlerinde çeşitli vesileler ile kullandığı, ve son ziyareti esnasında bütün mal varlığını Türk milletine bağışladığı vasiyetnamesini kaleme aldığı Atatürk köşkünü ziyaret ediyoruz. Köşk ziyaretimiz sonrasında bölgenin en köklü el sanatlarından olan Telkari ve Kazaziye işçiliğini tanıyarak hediyelik eşya alışverişi fırsatı buluyoruz. Kent merkezindeki gezilerimizin ardından Maçka istikametine yöneliyor ve Altındere milli parkına ulaşıyoruz. Ekstra olarak alacağımız öğle yemeğinin ardından, Sümela manastırı gezimiz için minibüslere geçiyor, ve kartal yuvasını andıran manastırdaki gezimize başlıyoruz. Su Kemerleri, Kütüphane, Ayazma, Keşiş hücreleri, ve Meryem ana kilisesi gibi bölümleri rehberimizin  anlatımları eşliğinde dolaşıyoruz. ( Restorasyon vb sebepler ile manastırın tamamının yada bazı bölümlerinin kapalı olması durumunda rehberimizin ve acentemizin bir sorumluluğu yoktur. Manastırın tamamen kapalı olması halinde alternatif bir program uygulanacaktır. Sümela manastırı kültür bakanlığına bağlı bir müze olup müze kart ile gezilebilir. Müze kartı olmayan misafirlerimiz manastır girişinde bilet sırasında vakit kaybetmemek adına tur öncesinde müze kartlarını temin edebilirler. Müze kartı olmayan misafirlerimiz münferiden bilet almak sureti ile de manastırı gezebilirler. ) Manastır gezimizi tamamladıktan sonra akşam ve konaklamızı alacağımız otelimize geçiyoruz. Konak Park Otel Trabzon. 

 

Kat Edilecek toplam mesafe : 291 km

Öğle yemeği : Altındere Milli Parkı ( ekstra ) 

Konaklama : Trabzon Otelleri ( Konak Park Otel vb. )

SÜRMENE-UZUNGÖL-ÇAYELİ-AYDER YAYLASI-KALEGON

Otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısının ardından, Arsin, Araklı güzergahını takiben Sürmeneye ulaşıyoruz. Sürmene'de vereceğimiz kısa mola esnasında bölge kültürünün en önemli unsurlarından olan meşhur Sürmene bıçağını tanıma şansı bulacağız. Sürmene'deki molamızın ardından Of Çaykara güzergahı üzerinden Uzungöl'e ulaşıyoruz. Bölgenin en önemli turizm merkezlerinden bir haline dönüşmüş olan Uzungöl'de diyen misafirlerimiz ile birlikte Lustra ve Karester yaylalarını göreceğimiz yüksek yayla turumuza başlıyoruz. Yaklaşık 45 dk sürecek olan yolculuğun ardında havanın müsait olması halinde Uzungöl'ü kuşbakışı görebileceğiniz noktalarda vereceğimiz fotoğraf molalarının ardından önce Lustra sonrasında Karester yaylasına ulaşıyoruz. Yaylacılık geleneği ve yayla hayatı konusunda rehberimizin anlatımlarını takip ettikten sonra yaylada kısa bir yürüyüş yaparak, çaylarımız içmek üzere bir yayla evine konuk oluyoruz. Yaklaşık 2400 m yükseklikte yaptığımız çay keyfinin ardından tekrar minibüslerimize geçiyor ve Uzungöl'e dönüyoruz. ( 60 ₺). Uzungölde vereceğimiz serbest zaman esnasında öğle yemeğinizi alabilir, göl etrafındaki çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz. Serbest zaman sonrasında Uzungölden ayrılarak bölge halkının en önemli geçim kaynakları arasında yer alan Çay tarımı ile ilgili bilgileri alıyor ve Çay bitkisinin bahçeden soframıza devam eden serüvenine tanıklık edeceğimiz bir çay fabrikasını ziyaret ediyoruz. Fabrika ziyaretimiz sonrasında Rize, Çayeli, Pazar üzerinden Ayder Yaylasına geçiyoruz. Ayder yaylasında, Gelin tülü şelalesinde vereceğimiz fotoğraf molasının ardından, yaylada yürüyüş yapabilmeniz, yöre halkı sohbet etme ve hediyelik eşya alışverişi yapabilme şansı bulacağınız serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında akşam yemeği ve konaklama için otelimize geçiyoruz. Ayder NATURA LODGE OTEL,  NALİYA OTEL, VADİ OTEL vb.
 

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğlen Yemeği:  Ekstra olarak Uzungölde serbest menü şeklinde alınacaktır.

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.

Konaklama Oteli: Rize Otelleri ( Ayder Natura Lodge, Vadi Otel. Naliya Otel vb.) 

Ekstra Tur : Uzungöl yüksek Yayla Turu 60 ₺

Kat Edilecek Toplam Mesafe : 170 km

ÇAMLIHEMŞİN-ZİL KALE-PALOVİT ŞELALESİ-BATUM

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısını takiben otelimizden ayrılıyor ve dileyen misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak gerçekleştireceğimiz ( 60₺) Zilkale/ Palovit şelalesi turumuz için minibüslere geçiyoruz. İlk olarak sevdaluk dizisinin çekimlerinde set olarak kullanılmış olan Şenyuva mahallesi ve Şenyuva köprüsünü görüyoruz. Sonrasında ülkemizdeki ortaçağ kalelerinin en güzel örneklerinden bir olan ve muhteşem bir doğa içerisinde konumlanmış olan Zilkaleyi ziyaret ediyoruz. Zilkale gezimiz sonrasında son olarak Palovit şelalesine geçiyor ve şelalede fotoğraflrımızı aldıktan sonra öğle yemeğimizi almak üzere Pınar Resstaurant'a geçiyoruz. Zilkale turuna katılmayan misafirlerimiz ekstra olarak rafting yapabilirler. (75 ₺). Öğle yemeğinin ardından Fındıklı, Arhavi ve Hopa Üzerinden, Batum'a geçmek üzere Sarp sınır kapısına ulaşıyoruz. 

ÖNEMLİ UYARI: T.C. VATANDAŞLARININ BATUM GİRİŞLERİNDE YENİ ÇİPLİ KİMLİK YA DA GEÇERLİLİK TARİHİ DOLMAMIŞ PASAPORT ZORUNLULUĞU BULUNMAKTADIR. BUNUN DIŞINDAKİ KİMLİK KARTLARI İLE (EHLİYET VS.) GEÇİŞ YAPILAMAMAKTADIR. T.C. VATANDAŞI OLAN MİSAFİRLERİMİZİN 50 TL OLAN YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI KENDİLERİ TARAFINDAN ÖDENMEKTEDİR. T.C. VATANDAŞI OLMAYAN MİSAFİRLERİMİZİN GİRİŞİ KENDİLERİNE AİTTİR. ELEKTRONİK VİZE GECMEMEKTEDİR. ALMANYA VATANDAŞI OLAN MİSAFİRLERİMİZ PASAPORTLARIYLA GEÇİŞ YAPACAK OLUP, YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI ALMALARI GEREKMEMEKTEDİR. 18 YAŞ ALTI MİSAFİRLERİMİZİN BATUM`A GECİŞLERİ İCİN HEM ANNE HEM BABALARININ YANINDA OLMASI GEREKMEKTEDİR. ANNE YA DA BABASI YANINDA OLMAYANLARIN NOTER ONAYLI MUVAFAKATNAME ALMALARI GEREKMEKTEDİR. ANNE VEYA BABASI HAYATTA OLMAYAN 18 YAŞ ALTI MİSAFİRLERİMİZİN GEÇİŞİ İÇİN ÖLÜM BELGESİ SUNULMASI GEREKMEKTEDİR. HERHANGİ BİR BELGE EKSİKLİĞİ/YANLIŞLIĞI SEBEBİYLE GİRİŞ-ÇIKIŞ YAPAMAYAN MİSAFİRLERİMİZİN SORUMLULUĞU KENDİLERİNE AİTTİR.

NOT: SINIR KAPISINDAKİ YOĞUNLUĞA BAĞLI OLARAK GEÇİŞ İŞLEMLERİNİ HIZLANDIRMAK ADINA GÜRCİSTAN TARAFINDAN ARAÇ TEDARİK EDİLEREK BATUM TURU İKAME ARAÇ İLE GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR. İKAME ARAÇ ALINMASI HALİNDE MİSAFİRLERİMİZDEN HERHANGİ BİR ÖDEME TALEBİMİZ OLMAYACAKTIR.

Sınırdan geçiş işlemlerimizi tamamladıktan sonra aracımıza binip Batum`a doğru ilerlerken Batum tarihinde önemli yeri olan ve içerisinde Aziz Matthias`ın anıt mezarı bulunan Gonio(Apsaros) Kalesini panoramik olarak görüyoruz. Daha sonra Çoruh Nehri`nin Karadeniz ile buluştuğu noktayı görerek kent merkezine ulaşıyoruz. Şehir merkezinde aracımızdan indikten sonra şehri rehberimiz eşliğinde yürüyerek dolaşıyoruz. Tiyatro binası, Piazza Meydanı, Alfabe Kulesi, Poseidon ve Medea heykelleri, Meryem Ana Katedrali gibi yerleri rehberimizin anlatımları eşliğinde dolaşıyoruz. Sonrasında vereceğimiz serbest zamanı takiben tekrar Sarp sınır kapısına ulaşıyor ve çıkış işlemlerimizi tamamladıktan sonra otelimize geçiyoruz. DİLEYEN MİSAFİRLERİMİZ BATUMDA DAHA UZUN SÜRE KALABİLİRLER. BATUM KENT MERKEZİ İLE SARP SINIR KAPISI 20km'lik BİR MESAFEDİR. DAHA UZUN SÜRE KALAN MİSAFİRLERİMİZ KONAKLAMA OTELİNE KENDİ İMKANLARI İLE DÖNECEKLERDİR.

Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. ( Hopa Terzioğlu Otel, Hopa Paluri Otel, Grand Artvin Oteli vb.)

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğlen Yemeği: Pınar Alabalık Tesisleri ( Ekstra )

Akşam Yemeği: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.

Konaklama Oteli: Artvin  Otelleri (Paluri Otel, Grand Artvin Otel, Villa Dağ otel vb.

Ekstra Tur : Zilkale Palovit Şelalesi 75 ₺

Kat Edilecek Toplam Mesafe : 200 km

BORÇKA-KARAGÖL-RİZE

 Otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısını takiben, dileyen misafirlerimiz ile birlikte ekstra olarak gerçekleştirilecek olan Karagöl turumuz için Cankurtaran geçidi üzerinden üzerinden Borçkaya ulaşıyoruz. Burada bizi bekleyen minibüslerimiz ile yaklaşık 50dk sürecek yolculuğun ardından 1450 m yükseklikte bulunan ve henüz yapı kirliliğinden etkilenmemiş olan Karagöl'e ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz serbest zaman da göl etrafında yürüyüş yapabilir, göl üzerinde sandal turu yapabilir, ciğerlerinizi çam kokuları ile doldurabilirsiniz. ( 60₺) Karagöl turumuzu tamamladıktan sonra tekrar Borçka'ya dönüyor ve otobüsümüze geçerek programımıza devam ediyoruz. Öğle yemeği için vereceğimiz serbest zaman sonrasında  meşhur Rize bezinin yapımını görmek üzere Tekpa Rize bezi Atölyesini ziyaret ediyoruz. Burada alacağımız bilgilerin ardından Trabzon kent merkezine geçiyor ve Uzun Sokak, Maraş Caddesi ve Trabzon Meydanı gibi noktaları gezebileceğiniz serbest zaman sonrasında proramımızı tamamlayarak Trabzon havalimanına geçiyor ve turumuzu noktalıyoruz. Pegasus havayolları PC2819 20:50 uçuşu ile İstanbul Sabiha Gökçen havalimanına dönüyoruz, sizleri almış noktalara bırakarak bir sonraki Tatil.COM organizasyonunda görüşmek üzere sizlere veda ediyoruz. 

Sabah Kahvaltısı: Otelde alınacak olup tur ücretine dahildir.

Öğlen Yemeği:  Ekstra olarak serbest menü şeklinde alınacaktır.

Ekstra Tur : Karagöl  Turu 60 ₺

Kat Edilecek Toplam Mesafe : 228  km

  • Ek hizmet bedelleri
  • Araç içi ikramlar
  • 3 gece yarım pansiyon konaklama (Otellerde alınacak akşam yemeği ve sabah kahvaltıları)
  • Tüm ulaşım hizmetleri
  • Profesyonel rehberlik hizmetleri
  • Zorunlu seyahat sigortası
  • Voli Centro güvencesi
  • Müze Kart Bedeli ( Tüm müze ve ören yeri giriş ücretleri)
  • Mola tesislerinde alınacak olan sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri
  • Tüm yemeklerde alınacak olan içecekler
  • Öğle yemekleri
  • Minibar harcamaları
  • Kişisel harcamalar

UÇAK BİLETİ

IATA havayollarının iç ve dış hat uçak biletleri. Uçak bileti almanın en kolay yolu!

İncele

OTEL REZERVASYONU

Tatil otelleri, şehir otelleri, yurtiçi ve yurtdışı otelleri, sizin için en uygun seçenekler...

İncele

YURTİÇİ & YURTDIŞI TURLAR

Yurtiçi ve yurtdışı birbirinden kaliteli turlar sadece sizin için özel olarak hazırlandı.

İncele

VİZE HİZMETLERİ

Vize başvurularınız için en kapsamlı ve en pratik bilgileri sizler için hazırladık.

İncele