Turlar

Doğu Anadolu Turu

6 Mart 2020 Cuma


GEVAŞ-AKDAMAR-TATVAN-NEMRUT KRATER GÖLÜ-AHLAT

Servis kullanacak misafirlerimiz ile belirtilen servis noktalarından hareket ile Sabiha Gökçen havalimanına geçiyor ve Pegasus Havayollarının 07:00 uçağı ile Van'a uçuyoruz. Van Ferit Melen havalimanında rehberimiz ile buluşmanın ardından dünyaca meşhur Van Kahvaltısı ile turumuza başlıyoruz. ( Kahvaltı ekstra olarak kişi başı olarak alınacaktır. Kahvaltının ardından İlk olarak Gevaş'a geçiyor ve buradan bineceğimiz tekne ile kısa bir yolculuğun ardından Akdamar adasına geçerek Ermeni sanatının hemen bütün karakteristik özelliklerini barındıran ve 10.yy'da inşa edilmiş Akdamar kilisesini rehberimizin anlatımları eşliğinde dolaşıyoruz. Adadaki, ziyaretimizi tamamladıktan sonra, Tatvan'a geçiyor ve burdan dileyen misafirlerimiz ile ekstra olarak  ( 50 ₺) düzenleyeceğimiz Nemrut Krater gölü turumuza başlıyoruz. Sönmüş Volkan konilerinin suyla dolması ile oluşan bu muhteşem doğal güzellikleri fotoğrafladıktan sonra Ahlat’a geçiyoruz. Ahlat’ta Selçuklu mezarlarını ve Çifte Kümbetleri rehberimiizn anlatımı eşliğinde dolaşıyoruz ve sonrasında otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 
Sabah Kahvaltısı: Van Kahvaltısı olarak alınacaktır.(Ekstra)

Öğle Yemeği : Rehberimizin sunacağı alternatiflere bağlı olarak ekstra alınacaktır. ( Mevsime göre İnci Kefali, Abdigor köfte vb )
Akşam Yemeği: Otelde set menü veya açık büfe şeklinde alınacaktır.

Konaklama : Van 4/5 yıldızlı oteller

Kat Edilecek Mesafe : 294 km

VAN KALESİ-ARKEOLOJİ MÜZESİ-ÇAVUŞTEPE

Otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısı sonrasında İlk olarak M.Ö 9.yy da inşa edilen Van Kalesini geziyoruz. Kalede Urartu tarihi ve sanatı ile ilgili bilgileri muhteşem Van manzaraları eşliğinde aldıktan sonra, Van arkeoloji müzesini geziyoruz. Sonrasında alacağımız öğle yemeğinin ardından Savatlı Gümüş işçiliği ile ilgili bilgileri almak ve hediyelik eşya alışverişi yapabilmek için bir gümüş atölyesi ziyaret ediyoruz. Daha sonra Doğu Anadolu ve İran'ın en önemli el sanatlarından olan Halı kilim dokumacılığını tanımak üzere halı atölyesi ziyaretimizi gerçekleştiriyor ve günün son gezisi için Çavuştepe höyüğüne geçiyoruz. Doğu Anadolu'nun en eski yerleşim birimlerinden biri olan Çavuştepe höyüğünü rehberimizin anlatımları eşliğinde dolaşıyor  ve dünyada Urartuca bilen birkaç kişiden biri olan Mehmet Kuşmanın elinden çıkan  sonra Urartu figürleri ağırlıklı hediyelik eşya alışverişimizi yapıyor ve sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 

 
Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacaktır.

Öğle Yemeği : Rehberimizin sunacağı alternatiflere bağlı olarak Van ken merkezinde ekstra olarak alınacaktır
Akşam Yemeği: Otelde açık büfe veya set menü olarak alıncaktır.

Konaklama : Van 4/5 Yıldızlı oteller

Kat edilecek Mesafe : 80 km

KEDİ EVİ-MURADİYE ŞELALESİ-DOĞUBEYAZIT

Sabah otelde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısını takiben Van Yüzünci Yıl Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Kedi Evi’ni ziyaret ediyoruz.  Burada bir gözü mavi, bir gözü kehribar rengi olma özelliğine sahip olan küçük dostlarımızı ziyaret ettikten sonra Van gölünün doğusuna doğru geçiyoruz. Muradiye şelalesinde yapacağımız kısa yürüyüş ve fotoğraf molasının ardından Çaldıran üzerinden Tendürek geçidini aşmak suretiyle Doğubayazıt'a ulaşıyoruz. 17.yy da inşa edilen ve hem tarih hem de sanat tarihi bakımından eşsiz değere sahip olan İshak paşa sarayını dolaşıyoruz. Sonrasında Ağrı, Horasan , Pasinler üzerinden Erzurum'da bulunan otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

 
Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacaktır.

Öğle Yemeği : Rehberimizin sunacağı alternatiflere bağlı olarak ekstra alınacaktır.
Akşam Yemeği: Otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır.

Konaklama : 4 /5 yıldızlı Erzurum otelleri

Kat edilecek mesafe : 450 km

ÜÇ KÜMBETLER-ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ-KARS KALESİ

Otelimizde alacağımız açık büfe sabah kahvaltısının ardından Selçuklu sanatının anadolu'daki en özel örneklerinden olan çifte minareli medrese , ve üç kümbetler gezilerimizi yapıyoruz. Sonrasında vereceğimiz serbest zamanda Taşhan'da Erzurum'a özel oltu taşından hediyelik eşya alışverişlerimizi gerçekleştiriyor Cağ kebabı ile öğle yemeğimizi aldıktan sonra ve Horasan, Pasinler Sarıkamış üzerinden Kars'a geçiyoruz.  Kars'ta ilk olarak Kars kalesi, 12 Havari Kilisesi ve Kars arkeoloji ve Etnografya müzesini geziyoruz. Sonrasında kentin rus işgali altında olduğu dönemde inşa edilen Vali Konağı, Defterdarlık Binası Demirköprü, Hekim Evi (Opera Binası), Aleksander Nevski Kilisesi gibi yapıları görüyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. 4/5 yıldızlı Kars otelleri.
 

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği: Erzurum'da Cağ Kebabı olarak alınacaktır.(Ekstra)

Akşam Yemeği: Otelde açık büfe veya set menü olarak alıncaktır.

Konaklama : 4 /5 yıldızlı Kars otelleri
Kat Edilecek Toplam Mesafe: 210 km

KARS GEZİSİ VE DÖNÜŞ

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Ani harabelerine geçiyoruz. Gagik Aziz Krikor Şapeli, Aziz Pirkitch Kilisesi, Gagik Kilisesi, Freskleriyle ünlü Tigran Honents Kilisesi, Büyük Katedral (Fethiye Cami) ve sınırın en ucunda bulunan Bakireler (Rahibeler) Manastırı, Gürcü Kilisesi, Zerdüşt Ateşgedesi, Türklerin Anadolu'da yaptıkları ilk cami olan Ebu-l Menücehr Camisi ve Selçukluların yönetiminde kente yapılan Selçuklu Sarayı gibi yapıları gördükten sonra programımızı tamamlıyor ve Kars havalimanına geçerek THY'nin 15:30 uçağı ile İstanbul Havalimanı'na uçuşumuzu gerçekleştiriyoruz ve bir sonraki tatil.com organizasyonunda buluşmak üzere sizlere veda ediyoruz.
 

Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe olarak alınacaktır.

Kat Edilecek Toplam Mesafe: 20 km

  • Ek hizmet bedelleri
  • Uçak Biletleri
  • Araç  içi ikramlar
  • 4 gece yarım pansiyon konaklama (Otellerde alınacak akşam yemeği ve sabah kahvaltıları)
  • Tüm Ulaşım Hizmetleri
  • Profesyonel rehberlik hizmetleri
  • Zorunlu seyahat Sigortası
  • Voli Centro guvencesi
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri
  • Öğle Yemekleri
  • Nemrut Krater Gölü Turu

  • Mola tesislerinde alınacak olan sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri
  • Tüm yemeklerde alınacak olan içecekler
  • Minibar Harcamaları
  • Kişisel harcamalar

UÇAK BİLETİ

IATA havayollarının iç ve dış hat uçak biletleri. Uçak bileti almanın en kolay yolu!

İncele

OTEL REZERVASYONU

Tatil otelleri, şehir otelleri, yurtiçi ve yurtdışı otelleri, sizin için en uygun seçenekler...

İncele

YURTİÇİ & YURTDIŞI TURLAR

Yurtiçi ve yurtdışı birbirinden kaliteli turlar sadece sizin için özel olarak hazırlandı.

İncele

VİZE HİZMETLERİ

Vize başvurularınız için en kapsamlı ve en pratik bilgileri sizler için hazırladık.

İncele